sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Ovatko Jollan MeeGo-päivitykset yhteensopivia Nokia N9:n kanssa?

Jolla Oy siis aikoo jatkaa MeeGo:n kehittämistä ja jopa julkaista kuluvana vuonna puhelimia, joissa on käyttöjärjestelmänä nimenomaan MeeGo. Nokia ehti julkaista ainoan MeeGo-mallinsa N9:n ennenkuin päätti siirtyä Microsoftin Windows Phone -alustaan.

Miten käy Nokian N9 -puhelimien päivitysten? MeeGo saanee kaikenlaisia uusia herkkuja Jolla Oy:n toimesta. Jääkö N9 paitsi Jollan tuomista uusista ominaisuuksista? Todennäköisesti näin käy. Näin voidaan ajatella, että MeeGo:sta syntyy nk. fork eli haarauma, joka toimii vain Jolla Oy:n suunnittelemissa puhelimissa.

Onko sitten hyvä, että N9 ei saa uusia päivityksiä kuin korkeintaan Nokian toimesta? Jolla Oy on varmasti tyytyväinen, sillä Jolla haluaa hallita MeeGo-markkinaa ja mm. luoda MeeGo-ekosysteemin. Nokia puolestaan joutuu kamppailemaan muiden puhelinvalmistajien kanssa, sillä Nokia vain suunnittelee ja valmistaa puhelimia. Puhelinkäyttöjärjestelmää Nokialla ei enää ole. Jollalla puolestaan sellainen on ja se (= MeeGo) on testattu toimivaksi Nokian N9:n avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti