keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Miten Nokian käy huomenna torstaina 19.7 klo 13?


Nokia julkistaa toisen neljänneksen tuloksensa torstaina 19. heinäkuuta 2012 klo 13.00. Mitä sitten? Sitä vaan, että osakkeenomistajana minua huolestuttaa koko yrityksen olemassaolo. Sen verran alas kurssi on vajonnut. Jokin vuosi takaperin eräs paperiyritys teki konkurssin ja sitä myöden osakkeet mitätöitiin. Kyllä se harmitti. Olisi pitänyt myydä ajoissa pois.


Koska Nokia on ollut alamäessä jo 10 vuotta, kun katsotaan osakekurssia, päätin pitää osakkeet. En tosin ole poikennut vuosikokouksiin kahville ja pullalle. Se olisikin ollut ainoa hyöty kyseisen osakkeen omistamisesta.


Veikkaan, että huomenna Suomen viileä ja sateinen kesä saa lisää vauhtia. Meklarilla pukkaa joko hikeä tai kyyneleitä tai sitten molempia. Osake tulee alas ja puhkaistessaan euron rajan Nokia ei enää edes kelpaa kenellekään. Toistaiseksihan on spekuloitu, kuka tai mikä taho saattaisi ostaa Nokian.


Kuluvana kesänä olisi ollut aika julkistaa Windows Phone 8 -älypuhelin. On käsittämätöntä, kuinka tällaisessa tilanteessa, kun Windows Phone 8 saatiin ulos jo kesäkuussa, Nokialta ei kuulu yhtään mitään. Kun Huawei tms. yritys tuo markkinoille edullisen WP8 -puhelimen 4G.llä varustettuna ja hintalappu on alle 200 e, Nokian on vaikea tapella vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti