perjantai 25. heinäkuuta 2014

Chromebookeja myydään paljon USA:ssa eikä ihme - niin helppoa niitä on käyttää!

Chromebookit haastavat tosissaan Windows- ja Mac OS X -pohjaiset tietokoneet USA:ssa. Mm. Amazonin verkkokaupassa Chromebookit ovat hyvin edustettuna kymmenen eniten myydyn tietokoneen joukossa. Katso lista tästä linkistä.

Olen käyttänyt vajaan vuoden Chromebookia. Kone oli käytetty ja jo vanhakin. Näppäimistöasettelu on saksalainen. 3G-korttipaikka ja wlan löytyvät, samoin pari USB-porttia ja VGA-sovitin. Sitten vielä se tärkein; hoitelen kaikenlaiset hommat Chrome-selaimella ja HTML5-pohjaisilla sovelluksilla, koska muita (asennettuja) sovelluksia Chromebookissa ei ole. Ongelmia ei ole ollut. Silloin tällöin selain päivittyy. Käynnistän koneen uudelleen ja siinä kaikki.

Microsoftin kaikkien aikojen huonoin sovellus on ollut ja on edelleen Internet Explorer -selain. Perustelen väitettäni niin, että IE on ollut kautta aikain oman tiensä kulkija eikä Microsoft ole aina kuunnellut muita selainvalmistajia. Lisäksi IE on yksinkertaisesti mahdottoman hidas. Chrome-selain puolestaan on viritetty Chromebookissa singahtamaan sivulta toiselle vikkelästi. Ei siis ole ihme, että Chromebook yleistyy rapakon takana ja Microsoft on huolissaan tästä. Suomessa tuntuu olevan hiljaista. En tunne ketään, jolla olisi Chromebook eikä kukaan tuntemistani halua siirtyä käyttämään Chromebookia, koska Chrome OS koetaan rajoittuneeksi (=vain Chrome-selain käytettävissä). Olen itse erittäin tyytyväinen Chromebookiini enkä kaipaa suurta asennettavien sovellusten arsenaalia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti