torstai 31. heinäkuuta 2014

Firefox OS:n käyttö on helppoa, jos on aiemmin käyttänyt älypuhelinta

Firefox OS on puhelimille tarkoitettu käyttöjärjestelmä. Sen oppiminen on helppoa, mikäli käyttäjällä on kokemusta mistä tahansa muusta mobiilikäyttöjärjestelmästä. Mielestäni Firefox OS:n käyttöliittymä on hyvin lähellä Googlen Androidia ja Applen iOS:ia.

Olen kuluvan päivän aikana viritellyt Geeksphone Peak -puhelintani. Aion tästä eteenpäin käyttää Firefox OS 2.0 pre -versiota ja Peak:ia ensisijaisena puhelimena. On vain pärjättävä HTML5-sovellusten kanssa.

Firefox OS 2.0:n käyttöliittymässä on monia tuttuja pyyhkäisyjä. Kun viestejä on saapunut, vedän ylhäältä alas ja saan näkyville erilaisia ilmoituksia; saapuneet tekstiviestit, sähköpostit, tweetit jne. Kun pulestani haluan lopettaa jonnkin sovelluksen käytön, painan pyöreätä painiketta ruudun alla (vrt. Applen iOS:n Home-nappula). Sovelluksen voi poistaa niin, että painetaan pitkään kuvakkeen päällä ja edelleen napsautetaan pientä rastia kuvakkeen vasemmassa yläreunassa. Ei ole tullut hiki Firefox OS:n kanssa.

Onko FFOS sitten kopio muista mobiilikäyttöjärjestelmistä? Varmasti parhaita paloja on tuosta vaan matkittu. Mielenkiintoista on, että FFOS on täysin vapaa käyttöjärjestelmä. Jäinkin miettimään, voiko esimerkiksi Apple suojata jonkin painikkeen tai pyyhkäisyn niin, että siirtäminen vaikkapa FFOS:n puolelle käy mahdottomaksi. Ilmeisesti näin ei voi tehdä, sillä Android- ja iOS-taitoja saatoin soveltaa FFOS:ssa ja löysin useita ennestään tuttuja painalluksia ja pyyhkäisyjä.

Firefox OS 2.0!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti