torstai 31. heinäkuuta 2014

Ei niiden aina tarvitse olla niitä kalliita - siirtymiseni Firefox OS -alustalle alkoi

Firefox OS on Mozilla-säätiön ylläpitämä mobiilikäyttöjärjestelmä, jonka alla pyörii Linux ja päälle on rakennettu graafinen käyttöliittymä. Firefox OS:ssa ajettavat sovellukset eivät ole asennettavia binaareja vaan HTML5 -tekniikalla toimivia pieniä verkkosivuja. Koko käyttöjärjestelmä on ilmainen ja vapaa.

Firefox OS -pohjaisia puhelimia on turha kysyä kivijalkakaupasta. Kannattaa mieluummin suunnata esim. eBay-verkkokauppaan/kirpputorille. Esimerkiksi ZTE on julkaissut jo usean FFOS-puhelimen. Suomenkieltä FFOS:sta ei löydy. Käyttäjä joutuu Suomessa valitsemaan puhelimen kieleksi englannin ja näppäimistöasetteluksi ruotsin.

Otan elokuun alusta käyttööni Geeksphone Peak -puhelimen. Haluan tietää, pärjäänkö sen avulla arjessa. Tavoitteena on toimittaa samoja asioita kuin vaikkapa iPhonella ja Android-puhelimella. En halua olla erilainen tai jotenkin geek vaan rehellisesti panen Firefox OS:n testiin. Olen ollut tyytyväinen Chromebookiini ja siinä pyörivään Chrome OS -käyttöjärjestelmään, joita olen käyttänyt vajaan vuoden ajan. Ehkä innostun samalla tavalla myös Firefox OS:sta!

Niin Chromebook kuin Firefox OS edustavat sellaista hintaluokkaa, joka sopii minulle. Aikoinaan en lainkaan tykännyt, kun ensimmäinen PC-koneeni maksoi "maltaita". Siitä lähtien olen aina etsinyt edullisia ratkaisuja.

Edit: Siinähän se nyt on minulla käytössä ja Saunalahden liittymällä varustettuna. Gmail, Facebook ja Twitter toimivat. Tulossa myös pikaviestin Loqui, joka osaa kommunikoida mm. Whatsappin Google Talkin ja Microsoft Lyncin kanssa.

Geekshone Peak ja Firefox OS 2.0 pre

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti