torstai 20. kesäkuuta 2013

Alkoiko Googlen alamäki?

Google tarjoaa tämänkin blogin alustan ja ihan ilmaiseksi. Monta muutakin Googlen palvelua, kiitos vain, on käytössäni. Vanha viidakon sanonta on, että mikä menee ylös, tulee lopulta alas. Olisiko nyt tullut se hetki, jolloin alkaa Googlen vähittäinen siirtyminen nk. tavallisten kuolevaisten joukkoon?

Nimittäin Googlen palveluja on seurattu - vieraan valtion eli USA:n toimesta. Aivan kuin tuota ei olisi tiedetty. Hah! Mutta taitaa olla niin, että sopivassa mielipideilmastossa vuoretkin sortuvat ja vedet väistyvät. Vuosiin en ole miettinyt sen kummemmin, mitä hakukonetta käytän. Olen vain syöttänyt sanat Google.fi -paveluun useita kertoja päivässä. Olisiko nyt edessä "puhdistus"?

Hakupalvelu DuckDuckGo osoitteessa https://duckduckgo.com/ väittää, että sen hakuja ei seurata. Tätä tuskin kukaan uskoo. Haluavat vain kalifiksi kalifin paikalle. Mutta ehkäpä meidän käyttäjien motiivi on muualla? Ehkä haluamme näyttää Googlelle, että ei kannata aliarvioida käyttäjiä - olkoonkin, että Google oli puun ja kuoren välissä eikä muka tiennyt mitään tilien seuraamisista.

On vain hyvä, että syntyy kilpailua vaikka sitten em. tavalla. Toivotaan, että DuckDuckGo ei ole ihan ankka eikä Google se Hannu Hanhi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti