perjantai 28. kesäkuuta 2013

Windows 8.1 asennettu

Hain Windows 8.1 esiversion ISO-tiedoston, kaksoisnapsautin ISO-tiedostoa ja edelleen Setup.exe-tiedostoa. Päivitys käynnisti tietokoneen uudelleen hyvin monta kertaa. Sain päättää, haluanko säilyttää omat työtiedostoni vai halusinko asennuksen tyhjentävän koneen kaikista tiedostoista. Joka tapauksessa menetin kaikki asennetut ohjelmat (tämä oli tiedossani). RTM-versio, joka julkaistaan myöhemmin, ei poista ohjelmia.

Nyt vanhassa Desktopissa on jälleen Start-painike. Kun sitä painaa, pääsee uuteen käyttöliittymään (ennen nimeltään Metro). Mitään Ohjelmat-valikkoa ei Start-painikkeesta aukea.

Uudessa käyttöliittymässä näkyy ruudun alareunassa ympyrä, jossa on nuoli alaspäin. Siitä saa esille asennetut ohjelmat.

Windows 8.1 sisältää varmasti paljon uudistuksia. En vain vielä ole löytänyt niitä kaikkia, sillä asennus päättyi vasta puoli tuntia sitten :D. Haluan esimerkiksi mahdollisesti käynnistää tietokoneeni suoraan Desktopiin eli siihen vanhaan käyttöliittymään. Kuinka se tapahtuu? Jätetään jotain seuraavaankin blogikirjoitukseen ;D.

Mitäs sitten, kun se varsinainen RTM-versio saapuu?
Mitä käy esiversiolle? Päivittyy nätisti? Toivottavasti!

Start-painikkeen paluu.

Kun Start:ia painaa, pääsee uuteen käyttöliittymään.
Tuo kuvan nuoli alaspäin avaa Ohjelmat-valikon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti