lauantai 15. kesäkuuta 2013

Microsoft Office Web Apps toimii nyt myös iPadissa

Kokeilin pikaisesti avata Microsoft Officen tiedostoja iPad Minillä. Suunnistin ensin www-selaimella Skydrive-palveluun, kirjauduin sisään ja avasin Excel-tiedoston. Onnistuihan se ja lisäksi kyseinen taulukko oli muokattavissa.

Vielä jokin aika sitten Microsoft Officen avaaminen Applen laitteille ja Android-käyttöjärjestelmälle näytti olevan suurikin uhka mm. Nokialle. Nyt näyttää siltä, että Nokia suurimpana Windows-puhelimien valmistajana hyötyy ainakin Suomessa tilanteesta. Nimittäin töissä käytetään yleisesti Nokian Windows-puhelimia ja niissä on valmiina Microsoft Office. Kun samalla töihin tuodaan mukaan esimerkiksi oma tabletti, Officen odotetaan toimivan myös eri mallisissa ja merkkisissä tableteissa.

Uusi uhkahan on jo löytynyt ja se on pilvipalvelujen urkinta. Tähän Microsoft tarjoaa palvelua, jossa tiedostot voi tallentaa oman firman SharePoint-palvelimelle. Tiedostot näkyvät kuitenkin pilvessä vaikkapa omana kansionaan. Tuo ei vielä lisää aivan mahdottomasti tietoturvaa, mutta on parempi kuin ei mitään.

Edit: jos omistaa Office 365 -tilin niin on mahdollista käyttää erillistä Office-sovellusta iPhonessa. Lisätietoa:

http://blogs.office.com/b/office-news/archive/2013/06/12/office-mobile-for-the-iphone-is-now-available-for-office-365-subscribers.aspx

Linkki varsinaiseen sovellukseen:

https://itunes.apple.com/us/app/office-mobile-for-office-365/id541164041

Excel Web App iPad Minissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti