perjantai 7. kesäkuuta 2013

Apple ja Microsoft samalla viivalla kesän julkaisuissaan

On jo tullut tavaksi herjata julkisesti Applea, jonka kassa kuulemma pursuaa mammonaa, mutta joka ei julkaise mitään uutta ja mielenkiintoista. Kannattaa muistaa, että älykellon tai äly-TV:n kehittäminen iTuotteeksi kestää pitkään - jopa 10 vuotta. Toivotaan, että Applesta ei "kehity" jälleen samanlaista yritystä kuin 1990-luvulla Gil Amelion aikaan.

Microsoft puolestaan julkaisee kesällä esiversion Windows 8.1 -käyttöjärjestelmästä. Vuoden loppuun mennessä kaikki Windows 8 -käyttäjät saavat ilmaisen päivityksen, joka mm. tuo takaisin Start-painikkeen, mutta joka myös toimii eri tavalla kuin vastaava painike Windows 7:ssa. Toivotaan, että päivitys muuttaa Windows 8 -käyttöjärjestelmää niin, että sitä on helpompi käyttää kuin nykyisin. Valitettavasti vain lähes kaikki nk. tavalliset käyttäjät ovat pitäneet näppinsä erossa Windows 8:sta, koska käyttäjät menevät kerta kaikkiaan sekaisin heti ensi metreillä uuden käyttöliittymän kanssa.

Kaksi suurta yritystä - Apple ja Microsoft - horjuvat jo huomattavan paljon, vaikka niiden talous onkin tukevasti plussalla. "Jengi alkaa kiintyä, ei haluta me viihtyä vaan että meitä viihdytetään" muistuu mieleen. Olisiko Googlella annettavaa ja osaako se ottaa osansa tässä tilanteessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti