maanantai 17. kesäkuuta 2013

CloudPebble toimii nyt myös iPadissa ja iPhonessa

CloudPebble on www-selaimessa toimiva palvelu, jonka avulla voi kirjoittaa Pebble-älykellolle sovelluksia. Etuna mm. on se, että Pebblen Software Development Kit:iä (SDK) ei tarvitse asentaa omalle tietokoneelle. Nimittäin pelkkä asentaminen ei riitä vaan SDK:n asetusten säätämisessä vierähtää joku tovi.

Paitsi että koodia voi kirjoittaa sen voi kääntää pbw-tiedostoksi ja ladata edelleen kännykän kautta Pebble-älykelloon. Lisäksi oman projektin voi tallentaa zip-muotoon ja toisten projekteja voi tuoda CloudPebbleen zip-pakettina.

Eikö tuo em. kuulosta siltä, että isoveli valvoo ja oma, kovalla työllä kirjoitettu koodi joutuu hukkaan ja toisten anastamaksi? Voi toki olla niinkin. Vaan kun osa sovelluksista on saatavana open-source -henkeen zip-paketteina. Lisäksi Pebble-sovelluksia pukkaa nyt niin paljon ulos, että kannattaa olla ripeä, mikäli haluaa ottaa osansa alkavasta päällepuettavan tietotekniikan buumista. En näkisi kyseistä pilvipalvelua *harrastelijalle* ongelmaksi vaan joustavaksi alustaksi omia projekteja varten.

Ensin valitaan projekti


Sitten avataan editoitava tiedosto

Lopuksi pääsee kirjoittamaan koodia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti