Elonexissa on nk. e-paper -näyttö. Tämä tarkoittaa, että teksti toistuu ruudulla kuten paperilla. Luettavuus on näin parempi kuin vaikkapa tavanomaisella tablettilaitteelta. Lisäksi akkua kuluu vain vähän, kun sivua käännetään silloin tällöin. Kun teksti on paikallaan, virtaa ei käytetä.
En ole niinkään kiinnnostunut ostamaan e-kirjoja vaan lainaamaan niitä pääkaupunkiseudun kirjastosta osoitteesta helmet.fi. No, jotenkin ne lainatut kirjat piti saada sisään sinne lukulaitteeseen. Niinpä asensin Windows-tietokoneeseen sovelluksen Adobe Digital Editions, johon ensin ladataan kirjaston kirja ja siirretään siitä edelleen lukulaitteeseen piuhan avulla. Jaahas, Windows 8.1:ssa ei ollut riittävästi kirjastotiedostoja. Niitä piti hakea ensin. Lopulta ADE (Adobe Digital Editions) asentui.
ADE:ssa napsautin Help, Authorize computer. Minun pitää valtuuttaa tämä Windows-tietokone Adobe ID:llä, jonka olen hankkinut joskus aikaisemmin. Valtuutus tarvitaan, kun haluan siirtää DRM-suojatut kirjaston e-kirjat ADE:sta lukulaitteeseen. Jos tyytyy lukemaan kirjoja tietokoneelta ADE:n avulla, valtuutusta ei tarvitse tehdä.
Vanha Adobe ID:ni ei sitten kelvannutkaan. Päätin luoda uuden. Minulla ei ollut tuossa mitään menetettävää. Mitään kirjoja tms. ei jää vanhan ID:n taakse. Aha, vanha ID oli varmaankin resetoitu tietoturvan nimissä. En ollut käyttänyt sitä aikoihin. No niin, nyt on uusitu ID ja ADE on valtuutettu.
Seuraavaksi siirryin lainaamaan kirjaa helmet.fi -palvelusta. Tarvitsin numerosarjan kirjastokortista ja PIN-koodin, jonka olin luonut kirjastossa. Elonex lupasi osaavansa sekä PDF- että EPUB-kirjat. Valitsin kirjan ja lainasin sen 14 päivän ajaksi. Kirja latautui, aukesi ADE-sovelluksessa ja oli nyt luettavissa tietokoneelta. Seuraavaksi se tuli siirtää kirjanlukulaitteeseen.
Kuten arvata saattaa, homma ei tietenkään lähtenyt käyntiin, ei sitten mitenkään. Lainattu kirja kyllä näkyi ADE:ssa. Elonex-lukulaite ei ollut tunnistunut ADE:ssa ja siksi kirjaa ei voinut siirtää. Mikä neuvoksi? Joku muukin oli kysynyt samaa aiemmin, jo vuonna 2010. Niinpä tein nk. tehdas-resetin Elonex-lukulaitteen asetuksista. Se auttoi. Lukulaite alkoi näkyä ADE:ssa. Lopulta kerta kaikkiaan raahasin kirjan Elonexin kuvakkeen päälle (katso kuva alemapana) ADE:ssa. Sitten kirja olikin luettavissa lukulaitteessa.
Elonex-lukulaite näkyi Windowsissa kuten tavallinen muistitikku
Yksinkertaisesti vedä kirja ADE:sta
lukulaitteen kuvakkeen päälle
Elonex-lukulaite on
kevyt ja pienikokoinen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti