sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pebblen näyttö sekosi kesäaikaan siirryttäessä

Kesäaikaan siirtyminen onnistui varsin hyvin - hengissä ollaan! Vaan älykelloni Pebble ryhtyi hankalaksi viime yönä. Näyttö alkoi sekoilla. Lopulta, kun avasin valikoita, koko kellon ruutu alkoi olla lukukelvoton. Sen huomasin, että rikkonaiset pikselit eivät olleet samassa kohdassa eri valikoissa vaan vaihtoivat paikkaa.

Kävin lukemassa ohjeita verkosta. Jouduin tekemään nk. Factory Resetin eli käynnistin kellon tehdasasetuksiin. Menetin kaikki asennetut sovellukset. Onneksi ne saa nopeasti takaisin. Näyttö rauhoittui ja on nyt jälleen kunnossa. Vaan kuinka kauan aikaa näin jatkuu? Luin, että "huonosti käyttäytyvät kolmannen osapuolen sovellukset" - siis kenen tahansa Pebblelle luomat - aiheuttavat muistivuotoja ja siksi kellon näyttö sekoaa. Mistä tiedän, mikä sovellus toimii ja mikä ei?

Kesäaikaan siirtymisellä ei varmaankaan ollut mitään tekemistä näytön virheidenn kanssa. Silti mietin, miksi sekoilu sattui juuri viime yönä. Olinko kolhaissut kelloa johonkin? Alkaako Pebble olla jo aikansa elänyt (vain alle vuoden käytön jälkeen)? Onko Pebblen käyttöjärjestelmän päivitys voinut aiheuttaa tällaista? En voi tietää tällä hetkellä, mistä näytön ongelmat johtuvat. Päällepuettava tietotekniikka lienee niin alkuvaiheessa, että tällaista on vain siedettävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti