sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Saisinko yhden ilmaisen Windows 8.1:n "with Bing"?

Niin. Tarkoittaako "with Bing" koodisanaa, jonka lausumalla voi saada postiluukkuun ilmaisen Windows 8.1:n huhtukuun kahdeksas eli samaan aikaan, kun XP:n tuki loppuu? Vähän niinkuin "sanokaa Fazer, kun haluatte hyvää".

Voi kuulostaa hienolta. Vaan ei ole ilmaisia aterioita. Vai mitä pitäisit siitä, että mainoksia pukkaisi ikuisesti muuttuvan taustakuvan muodossa? Lisäksi www-selainta aukaistessa olisi katsottava pakollinen kymmenen sekunnin mainosvideo? No, missään ei ole lukenut tuollaista, mutta jotenkin mahdollinen ilmainen Windows on rahoitettava.

Ilmainen Windows 8.1, joka uppoaisi rautaan kuin rautaan, voisi hetkeksi kääntää kuluttajien päät PC-maailman suuntaan. On kuitenkin turha luulla, että kilpailijat jäisivät paikoilleen. OS X Mavericks:n tilalle on tulossa pian uusi OS X -versio. Myös iOS, jota käytetään iPadissa, uusiutuu pian. Google puolestaan tarjoaa entistä edullisempia Chromebookeja. Android 5 esiteltäneen kuluvan vuoden aikana.

Jos "with Bing" tarkoittaa todellakin ilmaista torso-Windowsia, se kertoo, että Microsoftilla ollaan jo suoranaisessa paniikissa. Tarkoitushan on houkutella Windows 7 -käyttäjiä siirtymään eteenpäin. Windows XP -koneet puolestaan eivät jaksa pyörittää uusia Windowseja. En usko, että Windows 7 -käyttäjät vaihtavat aivan hyvin toimivan ja tutun käyttöjärjestelmänsä mainoksilla vuorattuun ja vaillinaisesti toimivaan ilmaiseen uudempaan Windows-versioon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti