tiistai 18. maaliskuuta 2014

Pääkaupunkiseudun Siwa-kaupoissa käy lähimaksaminen

Siwa Mannerheimintie 152
Pyöräilin lähimpään Siwaan puolen kilometrin päähän kodistani, koska luin, että lähimaksaminen on mahdollista pääkaupunkiseudun Siwa-kaupoissa.

Päätin panna suun makeaksi ja ostin Fazerin Sinistä. Itse maksutapahtuma meni niin, että kassa luki ensin suklaalevyn viivakoodin ja ilmoitti hinnan. Sitten vein pankkikorttini, jossa on lähimaksuominaisuus, kortinlukulaitteen sivulle. Kassa painoi nappulaa ja maksu hyväksyttiin. Sain tästä tiedon kortinlukulaitteen näytölle. Edelleen sain tavanomaisen kuitin. Kassa kehui järjestelmää ja sanoi sen olevan helppokäyttöinen ja toimiva.

Maksaminen oli hivenen nopeampaa kuin perinteiseen tapaan Debit-kortilla ja PIN-koodia naputellen. Ehkä hyöty kauppiaalle tulee myös käteisen rahan käsittelyn vähenemisenä. Itse olen tyytyväinen siihen, että kaksi ketjua (Siwa ja Lidl) ovat ottaneet lähimaksamisen käyttöön. Ehdin jo luopua toivosta kuluvan talven aikana.

Edit: Voit tarkistaa seuraavan Google Mapsiin perustuvan palvelun avulla, missä lähimaksaminen onnistuu: https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=214147647434230560716.0004d703dd4e0fed8306c&dg=feature . Kiitos Ollille tästä vinkistä!


1 kommentti: