tiistai 4. maaliskuuta 2014

Vanha Windows XP -kone nykyaikaan, osa 2

Valitsin Debian Linuxin vanhaa Windows XP-konetta varten. Miksi? Debianin ISO-image oli sen kokoinen, että se mahtui CD-levylle. Miksi en käyttänyt DVD-levyä? Miksi en asentanut muistitikulta? No kun ei ollut tyhjää DVD-levyä saatavana. Lisäksi PC:n BIOS ei tue muistitikulta boottaamista.

Asennus lähti käyntiin, mutta en päässyt USB-näppäimistön avulla eteenpäin. Jaahas. Onneksi kaapin päällä törrötti vielä PS2-liitäntäinen näppis. Yritin uudestaan. Nyt sentään saatoin kontrolloida asennusta, joka vastasi naputteluihini.

Debian tunnisti Ralink-pohjaisen wlan-kortin. Hyvä. Vaan eipä se sitten suostunut yhdistymään tukiasemaan, joka on piilotettu. Lopulta jaoin Android-puhelimesta Internet-yhteyden ja näin sain PC:n wlan-verkkoon. Nimittäin Debian on nk. Net Install -tyylinen. Asennuspaketit haetaan FTP-palvelimelta.

Odottelen seuraavaksi, että pääsen asennuksen loppuun. Sitten pitää tarkistaa, toimiiko näytönohjain hyvin ja kuuluvatko äänet. Mikäli wlan:kin on edelleen lsänä, olen tyytyväinen lopputulokseen. Toivottavasti USB-liitännät toimivat...

Asennus lähti lopulta etenemään

Jaoin Androidin Internet-yhteyden

Violetti piuha on se PS2

2 kommenttia:

  1. Hieman offtopiccia, mutta:
    http://www.howtogeek.com/howto/28653/debunking-myths-is-hiding-your-wireless-ssid-really-more-secure/

    VastaaPoista