maanantai 17. maaliskuuta 2014

Pasilan Lidlissä onnistuu lähimaksaminen

Hankin lähimaksuominaisuuden pankkikorttiini toukokuussa 2013. Etsin aikani ravintoloita ja kauppoja, joissa palvelu oli käytössä. Lopulta löysin Pasilan Hesburgerin. Sain kuin sainkin maksettua siellä jäätelöni. Olin jo kuoppaamassa koko lähimaksamista, kunnes tänään (17.3.2014) kävin Pasilan Lidlissä. Maksoin tavalliseen tapaani pankkikortilla (siis Debit). Kassa oli sulkemassa ja laittoi nk. "lapun luukulle", jossa luki Lidlin lähimaksamisen ohjeet. No peijakas!

Kyselin myyjältä, oliko lähimaksajia näkynyt. Muutamia oli käynyt. Entä kuinkas se maksaminen tapahtuu? Sain ohjeet. Pankkikorttia näytetään maksupäätteelle eli viedään kortti aivan kiinni päätteen sivuun. Joskus kysytään PIN-koodia. Jos maksaminen ei onnistu, siirrytään pankkikortin puolelle. Onkos lähimaksaminen mahdollista vain Pasilan Lidlissä? Sitä myyjä ei tiennyt. Pitää kysyä, kun asioin jossain toisessa Lidlissä. Miksi lähimaksaminen otettiin käyttöön Lidlissä? Koska monet ostavat alle 25 €:n ostoksia. Juuri tuo 25 € on rajana. Sen yli menevät loppusummat lyödään pankkikortin puolelle tai käteiselle. Nopeuttaako lähimaksaminen asioimista? Kuulemma jonkun verran.

Ymmärsin, että sekä Nordea että Osuuspankki uusivat aika ajoin korttejaan ja näin lähimaksamiseen kykeneviä Debit-kortteja on tulossa asiakkaille. Oman korttini varta vasten tilasin, kun halusin päästä kokeilemaan uutta tekniikkaa.

Julkisuudessa on ollut keskustelua siitä, kuinka lähimaksaminen olisi turvatonta. Kuitenkin NFC-tekniikkaan perustuvia kortteja on lähes kaikilla taskussa. Minullakin on HSL:n matkakortti sekä kuntosalikortti. Mietinkin, missä viipyvät K- ja S-ryhmän lähimaksupäätteet. Esimerkiksi K-ryhmässä käytetään jo nyt Plussa-korttia. Lähimaksamiseen päästään, kun ohjelmistot päivitetään K-kaupoissa.

Edit: Voit tarkistaa seuraavan Google Mapsiin perustuvan palvelun avulla, missä lähimaksaminen onnistuu: https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=214147647434230560716.0004d703dd4e0fed8306c&dg=feature . Kiitos Ollille tästä vinkistä! Pitääkin kokeilla myös Siwaa!


Klikkaa kuvaa ja lue ohjeet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti