lauantai 8. maaliskuuta 2014

Mitä sitten tehdään, kun meillä on ilmainen Windows 8.1 "with Bing"?

Kaikkeen tottuu. Myös se ajatus, että voi tuosta vaan ladata naapurille Windows 8.1 "with Bing" -version, on ihan ok ja kannatettava. Pieni ihminen hyötyy ja vaikka muutama mainos Windowsissa vilkkuisikin, se ei haittaa.

Mutta. Ilmaisversion jälkeen vasta onkin vaikeaa ponnistaa takaisin. Windows 9:n pitäisi tarjota jotain ennennäkemätöntä, jotta sen päälle voisi liimata hintalapun. Sellaista "parhautta" (niinkuin sosiaalisessa mediassa kuuluu sanottavan nykyään) ei Microsoft ikinä voi keksiä. Niinpä ainoaksi keinoksi jää ilmaisversion kova rampautus ja Windows 9:n tarjoaminen nk. kaikilla herkuilla. Kotitaloudet tyytykööt ilmaiseen. Yritysten tulee käyttää Windows 9 -versiota, jonka avulla yhteydet toimivat mm. Microsoftin palvelimiin päin.

Kun Linux, OS X (Apple) ja Windows 8.1 "with Bing" ovat ilmaisia, käyttöjärjestelmien pitää tapella keskenään jotenkin muuten kuin kukkaroon vetoamalla. Ehkäpä seuraavaksi aletaan miettiä, kuka tai mikä vuotaa NSA:lle eniten tai vähiten tietoa. Onko silloin huonoimmassa tilanteessa Windows 8.1 "with Bing" -käyttäjä? Joutuuko tällainen käyttäjä ostamaan Windows 9 -lisenssin parantaakseen tietoturvaansa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti