torstai 26. kesäkuuta 2014

Android javavirtuaalikoneen vaihto - nyt on Nexus 4:ssa Dalvikin tilalla ART

Uutta Android 5 L -käyttöjärjestelmää odotellessa päätin vaihtaa Androidin javavirtuaalikonetta. Aikaisempi Dalvik sai mennä ja tilalle tuli ART. Tämä on mahdollista Android 4.4:ssa (KitKat) ainakin joillain Android-laitteilla. Minulla on käytössä Nexus 4 -puhelimessa Android 4.4.4.

ART löytyy, kun siirtyy Asetuksiin. Sitten kohtaa Ohjelmistoversion numero napsautetaan seitsemän kertaa. Kyllä, seitsemän. Näin päästään kehittäjäksi. Palataan yksi askel takaisinpäin ja napsautetaan Asetuksista Kehittäjävaihtoehdot ja edelleen Valitse suoritusympäristö. Sitten valitaan ART, mikäli se on saatavilla ja näkyvillä. ART:n tarkoitus on nopeuttaa koodin kääntämistä. Käsittääkseni tämä tehdään ART:ssa optimoimalla sovellukset etukäteen.

Jos joku sovellus ei kerta kaikkiaan käynnisty tai toimii epäluotettavasti, kannattaa käydä valitsemassa Asetuksista Dalvik takaisin. Monella www-sivulla varoitettiin ART:sta! Niinpä kannattaa "syödä purkka" ensin ja miettiä, kannattaako lähteä ART:n kyytiin jo nyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti