tiistai 17. kesäkuuta 2014

Maynard asentui - selaimena Epiphany

Kirjoitin vähän aiemmin ohjeet Maynardin asennusta varten. Kysymyksessä on siis kevyt graafinen käyttöliittymä, jota ajetaan Raspberry Pi -tietokoneessa.

Maynard asentui ilman ongelmia. Yksi herja näkyi asennuspakettien lomassa vaan en ehtinyt lukea sitä tarkkaan. Oletusselain on minulle tuttu Epiphany. Siinä mielessä Maynard oli pettymys. Olisihan se pitänyt arvata, että selaimeksi on nimenomaan valittu Epiphany, sillä ko. selainta kehitetään koko ajan kevyeksi vaihtoehdoksi mm. Chromiumille.

Muistia ei tässä vaiheessa säästy kovinkaan paljon verrattuna esim. LXDE-käyttöliittymään. Ehkä kaiken 512 Mt saakin tuhlata, mikäli vauhtia saadaan ikkunoiden käsittelyyn. Terminal-ikkuna ja taskulaskin käynnistyivätkin nopeasti, mutta ne ovat kevyitä sovelluksia. Epiphany puolestaan odotutti yhtä kauan kuin LXDE:ssä.

Näin maallikkona totean, että jään odottamaan uusia versioita Maynardista. On kertakaikkisen hyvä, että Maynard-projekti on käynnissä. Nimittäin mm. Ubuntussa on menossa omat vastaavantyyppiset "virittelyt" Mir:n kanssa. Hyvä, että "Raspi" ei jää hetkeksikään paikoilleen. Palataan asiaan sanotaanko vaikkapa puolen vuoden päästä uudelleen.

Maynard tosiaan sisältää tässä vaiheessa kolme
toimivaa sovellusta, jotka näkyvät kuvassa

Selain, terminaali ja laskin avattuina muistia
kuluu lähes samaan tahtiin kuin LXDE:ssä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti