sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Raspberry Pi:lle sovitettu Epiphany -selain lataa www-sivut nopeasti

Raspberry Pi on pieni luottokortin kokoinen tietokone. Se on edullinen. Tämän johdosta "Raspi" on hieman tingitty rauta. Esimerkiksi Linuxin työpöytäkäyttö on hidasta, vaikka käytössä olisikin hyvin kevyt ikkunamanageri. Tämä on siis minulla tilanne Raspbian Linux-levitysversiossa.

Www-selainta tarvitaan nykyään paljon ja koko ajan milloin mihinkin hommaan. Raspbianin päällä selain nimeltä Midori on toki kevyt, mutta kovin riisuttu. Chromium ja Firefox puolestaan ovat aivan liian isoja ja siten hitaita.

Luin jokin aika sitten uudesta projektista. Raspberry Pi:lle oltiin sovittamassa uutta selainta. Se on edelleen beta-vaiheessa. Nimi on Epiphany Browser. Päätin asentaa ja kokeilla selainta.

Lyhyen testin perusteella voin sanoa, että selain on käyttöliittymältään vielä kesken, mutta Javascript-moottori toimii nopeasti ja sivut latautuvat sukkelaan. Selain on niin hyvä, että alan käyttää sitä tästä eteenpäin Raspberry Pi:ssä. Toki muistia kuluu paljon (katso kuva), mutta se ei haittaa. Selainta tarvitsen paljon enkä juuri ollenkaan muita sovelluksia, joten vain selain on käynnissä.

Uuden nopean www-selaimen kehittäminen ja sovittaminen Raspberry Pi:n ja Raspbianin päälle on erittäin kannatettava idea. Toivotaan, että pian päästään eteenpäin pois beta-vaiheesta stabiiliin versioon. Lisätietoa ja asennusohjeet (englanniksi) voi lukea tästä linkistä: http://www.raspberrypi.org/web-browser-beta/

Monta selainikkunaa auki ja silti
selain toimii nopeasti - hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti