tiistai 3. kesäkuuta 2014

Googlen hakukoneelle on vaihtoehtoja

Googlen hakukoneen pitää seurata meidän hakijoiden liikkeitä, koska mainostajat niin tahtovat. Tuo nyt vain on osa Googlen liiketoimintaa - halusit tai et. Voisiko Googlen hakukoneen korvata jollain toisella? Olisiko sellaisesta mitään hyötyä? Ehkä.

Mitä hakukoneita kannattaisi kokeilla? Venäläinen Yandex pitää konesaliaan myös Suomessa Mäntsälässä. Kokeilin hakea blogiani Yandexista. Löytyihän sieltä jonkin verran tietoa: http://www.yandex.com/yandsearch?text=sakarinkurssit&lr=87 . Varmasti blogini kirjoitukset ovat venäläisten tiedossa, en epäile sitä yhtään. Ihan niinkuin Googlen omistuksessa olevan Blogger raportoi NSA:lle. Yandexia voisi alkaa käyttää kokeilumielessä, protestina Googlea kohtaan tai vaikkapa ideologisista syistä.

Toinen hakukone, joka on niittänyt suosiota, on nimeltään DuckDuckGo. Sen sanotaan sylkäisevän hakutulokset ilman mitään jekutusta ja seuraamista. Mene ja tiedä sitten onko todella näin. DuckDuckGo löysi aika monta linkkiä blogiini: https://duckduckgo.com/?q=sakarinkurssit . En osaa sen kummemmin analysoida, millaisia nuo hakutuloksen linkit ovat. Any publicity is good publicity!

Hakukoneita riittää tällä planeetalla. Jokainen niistä yrittää kalifiksi kalifin paikalle. Google on pitänyt hakuvaltikkaa kädessään jo pitkän aikaa. Varmasti 10 vuoden päästä tilanne on jo toisenlainen. Mikä firma (ja hakukone) tuolloin hallitsee ja miksi - se jää nähtäväksi. Vai jaksaako kohta kukaan hakea enää mitään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti