tiistai 17. kesäkuuta 2014

Microsoft Word Online, Excel Online -ja PowerPoint Online -sovellukset löytyvät nyt Chrome OS:n myymälästä

Käytän Chromebookia ensisijaisena tietokoneenani (toisinaan kyllä myös Raspberry Pi:tä). Tähän asti Google Docs on saanut hoitaa toimistosovelluspuolen. Tähän saattaa tulla muutos, sillä löysin Chrome OS:n myymälästä selaimessa toimivat sovellukset nimeltä Word Online, Excel Online ja PowerPoint Online (myös OneNote Online).

Kyseiset sovellukset käyttävät tallennuspaikkana Microsoftin OneDrivea (entinen SkyDrive). Mikä mukavinta, tiedostot tallentuvat suoraan pilveen eikä Googlen Chrome OS pääse siihen väliin sähläämään. Nyt voin työstää tiedostoja kotikoneella ja olla varma, että tiedostot ovat yhteensopivia varsinaisen tietokoneelle asennettavan Microsoft Officen kanssa.

Katsotaan nyt, kuinka kauan nämä ilmaissovellukset saavat olla olemassa. Microsoftilla on Office 365 ja sille kuukausihinta. En ole valmis maksamaan kotona mitään Officesta. Siksi löytämäni sovellukset ovat tervetulleita. Käy tarkistamassa asia itse. Siirry Chrome OS:n myymälään (=webstoreen) osoitteeseen https://chrome.google.com/webstore/category/apps ja kirjoita hakusanoiksi esim. word online.

Ei enää siirtymistä erikseen OneDriveen vaan
sovellus aukeaa napsauttamalla kuvaketta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti