tiistai 17. kesäkuuta 2014

Näin asennat Raspbianiin Maynardin

Raspberry Pi on oikein kiva ja pieni tietokone, edullinenkin. Vain 700 MHz:n ARM-prosessori ja 512 Mt RAM-muistia eivät jaksa lennättää Linuxilla toimivaa graafista käyttöliittymää kovinkaan nopeasti. Niinpä etsinnässä on yhä kevyempi työpöytä.

Maynard-niminen työpöytä toimii Wayland/Westonin (korvaa perinteiden X Window Systemin) päällä. Toistaiseksi kuulemma vain terminaali, www-selain sekä laskin ovat toimivia sovelluksia. Vaan mitä muuta sitä edes voi kaivata? Kaikenlaiset hommat hoidetaan nykyään selaimella.

Maynardin asennusta varten etsin ohjeita. Löytyi hyviä. Tässä on yksi. Ensin asennetaan muistikortille Raspbian Linux, joka päivitetään komennoilla sudo apt-get update ja sudo apt-get upgrade. Sitten annetaan komento raspi-config ja määrätään, että Raspbianin pitää käynnistyä komentoriville eikä suoraan graafiseen käyttöliittymään. Seuraavaksi haetaan tarvittava asennuspaketti komennolla wget http://raspberrypi.collabora.co.uk/setup-maynard.sh . Asennetaan paketti komennolla ./setup-maynard.sh . Lopuksi käynnistetään Maynard komennolla maynard.

Maynardin käyttöliittymä ei niinkään ole tärkeä tässä vaiheessa. Etsin keveyttä. Komennolla top voi tarkistaa, paljonko RAM-muistia on käytössä/jäljellä. Toivon, että www:n selailu olisi nykyistä nopeampaa. Kun asennusohjeet ovat nyt valmiit, ei muuta kuin kokeilemaan! Maynard on kuulemma aivan "vaiheessa" eli keskeneräinen. Niinpä siihen pitää suhtautua kuin mihin tahansa beta-softaan. Palaan asiaan, kun olen kokeillut asennusta!

Edit: piti lisäksi komentaa sudo chmod 777 setup-maynard.sh , jotta sain tarpeeksi oikeuksia. Tämän jälkeen asennus käynnistyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti