sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Android-sovelluksia nähdään Chrome OS:ssa ennen vuodenvaihdetta

Chrome OS tarkoittaa kannettavassa toimivaa Googlen käyttöjärjestelmää, joka on yhdistelmä Linuxista ja Chrome-selaimesta. Olen käyttänyt saksalaisella näppäimistöasettelulla varustettua käytettyä Chromebookia vajaan vuoden verran kotona. Olen ollut tyytyväinen. Koska Chromebookissani on 3G-korttipaikka ja Saunalahden 256 Kbit/s -nopeuksinen yhteys, voin käyttää Microsoft Office -sovelluksia ja vieläpä ilmaiseksi!

Kuluvan vuoden loppuun mennessä Google aikoo tarjota joitain Androidista tuttuja sovelluksia Chrome OS:lle. Homma on kuulemma sen verran vaikea toteuttaa, että kaikkia sovelluksia ei tule saataville. Google antaa mahdollisuuden vaikuttaa asiaan ja pyytää täyttämään lomakkeen, jossa voi toivoa tiettyä Android-sovellusta käännettäväksi Chrome OS:lle.

Aiemmin on puhuttu siitä, kuinka Android ja Chrome OS lopulta tulevat sulautumaan yhdeksi käyttöjärjestelmäksi. Niinpä on kiinnostavaa kuulla, onko tuossa huhussa perää. Ainakin tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Androd ja Chrome OS ovat kaukana toisistaan, koska sovellusten siirtäminen alustalta toiselle ei onnistu tuosta vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti