Löysin SenioriPC:n sivun osoitteesta http://www.senioripc.fi. Näyttäisi siltä, että kysymyksessä on Linux, jonka päälle on rakennettu helposti ohjattava käyttöliittymä. Lisäksi SenioriPC-ohjelmiston pitäisi toimia hyvin vanhassakin tietokoneessa (10 vuotta). Luin, että on mahdollista ostaa paitsi SenioriPC-muistitikku- tai DVD myös kokonainen SenioriPC-tietokone ja edelleen huolto- ja ylläpitosopimus tietokonetta varten.
Onneksi SenioriPC:n sivuilla tarjottiin mahdollisuutta ladata ohjelmisto maksutta kokeilua varten. Pienen etsiskelyn jälkeen pääsin siirtämään ISO-imagea kotikoneelle. Lataaminen kesti *hyvin kauan* vaan eipä se haitannut. Tästä varoitettiin SenioriPC:n www-sivuilla. Jätin selaimen lataamaan imagea ja tein muuta välillä.
Kirjoitin ISO-imagen muistitikulle Win32DiskImager-sovelluksella. Valitsin testipenkiksi miniläppärin Acer Aspire One ZG5, jossa on 1,6 GHz:n Intel Atom -prosessori, 1 Gt RAM-muistia ja 160 Gt:n kiintolevy. Kone oli siis varsin sopiva testiä varten, koska miniläppärien valtakaudesta on kulunut aikaa jo yli viisi vuotta. Kävin varmistamassa koneen BIOS-asetuksissa, että boottaaminen muistitikulta oli mahdollista. Sitten lähdin kokeilemaan SenioriPC-ohjelmistoa. Tarina jatkuu kakkososassa, jonka julkaisen, kun olen tehnyt riittävästi kokeiluja Acerilla.
Edit: kirjoittamani muistitikku ei sitten toiminut Acerissa eikä tehokkaammassa koneessa Dellissä. Mahtoiko lataamani ISO-image olla rikki? Ehkä. Onneksi SenioriPC:n www-sivuilla on MD5-tarkistussumma, jonka avulla asian voi selvittää. Joka tapauksessa kokeilu on nyt jäissä, kun en pääse boottaamaan.
Edit 2: En löytänyt enää MD5-tarkistussummaa SenioriPC:n www-sivuilta. Yritin kyllä katsoa tarkasti ja mielestäni sellaisen näin edellisellä kerralla. SenioriPC:n kokeileminen päättyi nyt osaltani tähän.
Niin ja tykkää meistä naamakirjassa https://www.facebook.com/SenioriPC.Asiakaspalvelu
VastaaPoistaISO-kuvan md5 on 846cd98db3c95e7b16ccc871edccd87e ../SenioriPC-ver_2.0.iso