tiistai 24. kesäkuuta 2014

Tämännäköinen on Firefox OS 2.0

Hankin viime kesänä 2013 Geeksphone Peakin, joka on itse asiassa Developer Version eli kokeiluversio. Olen jännittänyt vuoden ajan, kuinka kauan kyseinen puhelin saa päivityksiä. Ei ole tarvinnut pettyä, sillä hämmästyksekseni Geeksphone tarjoaa Peakille esiversiota Firefox OS 2.0:sta. Tästä lohkeaa kiitos myös Mozilla-säätiölle, joka ei ole ainakaan vielä lähtenyt lihottamaan ja muuttamaan Firefox OS -käyttöjärjestelmää. Näin minunkin Peak jaksaa edelleen pyörittää uusinta käyttöjärjestelmäversiota.

Itse asiassa aioin päivittää puhelimen käyttöjärjestelmän versiosta 1.3 versioon 1.4, kun huomasin, että myös esiversio 2.0 on saatavilla. Näyttää siis siltä, että suurempi hyppäys tapahtuu aivan pian, kun 2.0 julkaistaan. Peakin osalta kävi hyvä tuuri, sillä Geeksphonea on aiemminkin kiitelty asiallisista päivityksistä. Toisin ovat ZTE Open -puhelimien omistajien asiat. Välttämättä päivityksiä ei koskaan saavu yhtä enempää. Minulle tämänpäiväinen "flashaus" taisi olla peräti neljäs.

Firefox OS:in ei asenneta sovelluksia binaareina vaan käyttöjärjestelmä hyödyntää HTML5-pohjaisia palveluja. Puhelimen työpöydälle voi käydä hakemassa näitä verkkosovelluksia Marketplace-nimisestä kaupasta. Koska Firefox OS käyttää HTML5-muotoisia verkkosivuja, tarvitaan välttämättä 3G-datapaketti. Sellaisen saa jopa muutamalla eurolla per kuukausi esimerkiksi Saunalahdelta (256 Kbit/s).

Graafisessa käyttöliittymässä en huomannut suuria eroja aikaisempaan verrattuna. Pitääpä myöhemmin lukea, mitä tuo hyppäys versioon 2.0 oikein tarkoittaa.

Käyttöliittymä on entisensä

Firefox OS 2.0:n esiversio asennettu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti