maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kesän aurinkopaneeliprojekti käynnistyi

Hankin retkiaurinkopaneelin kirpputorilta hintaan 5 € pari vuotta sitten. Kirjoitin tästä blogiini. Nyt on aika aloittaa uusi ja vähän kunnianhimoisempi projekti.

Kirpparilta - kuinkas muuten - löytyi kontrolleri, joka huolehtii siitä, että akku ei lataudu yli. Kympin tuo laite maksoi (katso kuvat).

Jotta projekti varmasti etenee, otin yhteyttä kaveriini, joka on rakentanut itselleen oman "aurinkovoimalan". Hän etsi minulle Tori.fi -kirpputorilta käytetyn aurinkopaneelin (noin 1 m2), jonka käyn ostamassa ja noutamassa tänään hintaan 130 €. Lisäksi hankin uuden akun, jonka tekniset tiedot tarkentuvat myöhemmin. Akku muistuttaa hinnaltaan, painoltaan ja ulkonäöltään auton akkua. Kaapelit ja muut osat lupasi kaverini hankkia ja tehdä.

Käyttöönotto tapahtuu mökillä Pohjois-Karjalassa heinäkuussa. Laitteet, jotka toimivat jännitteellä 12 V, ovat siis tervetulleita. Pitää varmaan hankkia invertteri, jonka avulla voi jatkaa nykyisten laitteiden käyttöä.

Edit: paneeli 100 W hankittu käytettynä hintaan 130 €.

2 kommenttia:

  1. Kerrohan miten projekti etenee. Minkä tehoinen paneeli sinulla on?

    VastaaPoista
  2. Tuossa se paneeli nyt on. 100 W. 130 € käytettynä. Olisi ollut kolme samanlaista myynnissä ton yhden lisäksi. Vaan haluan sellaisen liikuteltavan version mun aurinkovoimalasta tässä vaiheessa.

    VastaaPoista