sunnuntai 6. toukokuuta 2012

2G poistumassa vaiheittain vuoden 2015 jälkeen - vauhdittaa älypuhelinmyyntiä?

2G- eli GSM-verkko ollaan vaiheittain sulkemassa vuoden 2015 jälkeen. Näin ainakin kirjoitettiin muutamia vuosia sitten Hesarissa. Mikäli ennuste toteutuu, se voi tietää älypuhelimien myynnin piikkiä, kun peruskännykät tulee hylätä ja vaihtaa uudempaan. Välttämättä sopivaa fyysisellä näppäimistöllä varustettua puhelinta ei löydy tilalle ja ostajan on tyydyttävä kosketusnäyttöön.

Ehkäpä Nokia pyrkii Linuxiin pohjautuvalla Meltemi-alustalla, joka korvaa S40:n, juurikin näille gsm->3G -markkinoille? Olisikin hyvä, että Nokia pysyisi pystyssä vuoteen 2015 saakka, jotta saataisiin kauppoihin kunnolla lokalisoituja kännyköitä. Toistaiseksi pienet kielialueet ovat olleet hyvin tuettuja ja Suomikin on siis ollut valikoissa mukana. Kiinan ihmeissä saattaa olla tyytyminen englannin kieleen.

Joka tapauksessa GSM-verkon sulkeminen tarkoittaa, että maailma on jälleen erilainen kuin ennen. Kun vetäisen sängyn alta Commodore 64:n, voin edelleen liittää sen televisioon vaan matopeli jää tulevaisuudessa pelaamatta, kun vanhaa "saippuakoteloa" eli Nokia 3310-puhelinta ei voi edes käynnistää verkon puutteen takia?


Toistaiseksi Nokia 3310 toimii Saunalahden liitymälläni...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti