tiistai 29. toukokuuta 2012

Muistelua - kun hankin kiinteähintaisen mobiililaajakaistan

Kyllä aika kuluu lopulta nopeasti - varsinkin, kun kaikenlaista uutta julkaistaan, kuten nyt vaikka 4G. On mitä kokeilla ja seurata. Vaan tuli mieleeni, jolloin hankin Saunalahdelta nk. Dataetu-paketin. Sain hintaan 10 €/kk max. 128 Kbit/s -yhteyden. Se oli jokin tarjous ja Saunalahti halusi koekäyttäjiä. Tilasin yhteuden enkä ole katunut hetkeäkään. 3G-verkot ovat laajentuneet maaseudulle 900-verkkojen myötä. Laitteet tukevat eri taajuuksia. Oikeastaan odotan juuri nyt samanlaista tilaisuutta 4G:n osalta. En halua pelkkää 4G-mokkulaa vaan jonkin mobiililaitteen, jolla pääsee Saunalahden 4G-verkkoon.

Mutta mennään taaksepäin. Oli tuskaa koittaa lukea jotain Nokia 6630 -älypuhelimen ruudulta. Toki akku kesti hyvin ja yhteys toimi toisinaan jopa 3G-nopeudessa (384 Kbit/s). Näyttö vain oli hyvin pieni ja siinä toimivaa selainta ohjattiin näppäimistöltä. Yritin Googlella etsiä tietoa Dataetu-paketistani. Löysin keskusteluja vuodelta 2006. Voisi tietysti tarkistaa asian oma.saunalahti.fi -sivulta. Mutta siis noin viisi vuotta on kulunut.

Oikeastaan kaikki meikäläisen mobiili dataelämä osuu tuon mainitun viimeisen viiden vuoden ajalle. Saunalahden Dataetu oli käänteentekevä. Se aukaisi pääsyn Internetiin mobiilisti. Sen jälkeen on ollut tukku erilaisia käytettyjä mobiililaitteita kierroksessa. On ollut erilaisia mokkuloita, kännyköitä, sisäänrakennettu 3G minikannettavassa, 3G-tukiasema jne. Kaikkiin laitteisiin olen tökännyt Saunalahden SIM-kortin ja hyvin ovat yhteydet pelanneet.

Kirjoitin viime syksynä pari blogimerkintää Saunalahden 4G-yhteyteen liittyen. Kokeilin nimittäin parin viikon ajan ilmaiseksi 4G-vauhtia. Viiden vuoden päästä on mukava lukea omasta blogista, millaiseen vauhtiin pääsin syksyllä 2011 Saunalahden 4G-verkossa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti