torstai 17. toukokuuta 2012

Mobiililaitteilla jälkimarkkinat, PC-koneilla ei

Kun tarkastelee verkosta erilaisia nettikirpputoreja, huomaa, että sekä PC- että mobiililaitteita on runsaasti saatavana. En ole sitten varma, liikkuvatko sekä PC:t että puhelimet/tabletit yhtä liukkaasti. Oma kokemukseni on, että kosketusnäyttöisiä laitteita kysytään paljon ja PC-koneita vähän.

Em. tarkoittaa, että moni haluaa pitää mukanaan laitetta, jolla pääsee tarvittaessa Internetiin. Toki kännyköillä on voinut selata mm. WAP-sivuja jo pitkään, mutta nykyään mobiili Internet-kokemus on astetta "täyteläisempi" tai "aidompi" kuin aiemmin. Jotenkin myös arvelen, että kiinnostus PC-konetta kohtaan on hiipumassa tai ainakin tasoittumassa. Siinä kun mobiilit laitteet sen kuin kehittyvät PC:t tuntuvat pysyvän samanlaisina, olkoonkin, että kuluvana vuonna julkaistaan useita Ultrabookeja eli hyvin kevyitä ja litteitä kannettavia.

Alle sadan euron suhteellisen laadukkaat Android-puhelimet ovat nyt pop. Sellaisen haluaa hyvin moni. Katsotaan tilannetta vuoden päästä. Pieni kosketusnäyttö voi olla pian poistettavien listalla. Mistä näistä trendeistä tietää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti