lauantai 19. toukokuuta 2012

Tallinnan keskustassa paljon tabletteja käytössä

Kävin tyttären kanssa Tallinnassa päivän kestävällä risteilyllä. Kaupunki oli siisti, ei ollut paljon roskia. Koiria emme nähneet juurikaan - emmekä siten koirien jätöksiä. Mutta yksi asia oli todellakin silmiin pistävä. Sekä turisteila että paikallisilla asukkailla oli käytössä tabletteja. Kun esimerkiksi istuimme paikallisessa hampurilaisbaarissa, viereen tuli melko iäkäs amerikkalaispariskunta, joka kaivoi kassista molemmille iPadit, toiselle 2:n ja toiselle 3:n. Langattomia verkkoja löytyy Tallinnasta sieltä täältä. Tämän totesin oman pienen kännykän avulla.

Matkustimme illalla laivalla takaisin Helsinkiin. Vaikka wlan onkin käytössä laivayhtiön puolesta ilmaiseksi, tabletteja ei enää näkynyt yhtä paljon kuin päivällä Tallinnassa. Toki kannettavia ja muitakin laitteita oli käytössä vaan ei mahdottoman paljon.

Pohdin itsekin tabletin ottamista mukaan matkalle. Tarkoituksena kuitenkin oli viettää aikaa tyttären eikä tabletin kanssa. Lisäksi reppu oli täynnä tuliaisia. Tabletti olisi saattanut mennä rikki.

Olivatko Tallinnan tablettikäyttäjät työttömiä vanhoja ja nuoria? Huomaan, että ajattelen tällä tavalla ilkeästi, kun en voi sietää ajatusta, että Suomessa ei käytetäkään puolijohdeteollisuuden viimeisiä ihmeitä eli tabletteja yhtä paljon kuin eteläisessä naapurissa. Päinvastoin tulisi miettiä, millä tavalla suomalaiset saadaan kiinnostumaan tableteista - vai saadaanko enää ikinä?


Kuvassa läppärien rivistö Viru-keskuksessa,
tabletteja näkyi enemmän ravintoloissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti