maanantai 7. toukokuuta 2012

iPad 2 ensimmäiseksi tietokoneeksi tyttärelle

Hankin tyttärelleni ensimmäiseksi omaksi tietokoneeksi iPad 2:n. Tai pitäisikö enää kutsua laitetta edes tietokoneeksi? Laitteella joka tapauksessa pääsee kotona wlan-verkkoon, sillä voi kuvata videoita ja ottaa kuvia.

Mietin oman ensimmäisen PC:n hankintaa ei niin kauan aikaa sitten. Vuosi oli 1992. Tiukka 486-prosessori hyrräsi vaniljan värisessä laatikossa. Toki Sinclair ZX81 tuli hankittua noin 10 vuotta aiemmin naapurin pojalta. Joka tapauksessa olen naputellut näppäimistön avulla ja käyttänyt hiirtä kaiken sen ajan, jonka olen viettänyt tietokoneen ääressä. Onko siis väliä sillä, miten tietoa syötetään laitteeseen? Tuohon en heti keksi vastausta.

Tästä eteenpäin iPadia siis tökitään ahkerasti meillä kotona. On mielenkiintoista nähdä, onko tiedon syöttötavalla merkitystä. Toivottavasti saan seurata tietokonemaailmaa mahdollisimman pitkään.


Hankin samalla vihreän suojan ja suojakalvon.
Myös suojapussin ostin.

PS Miellyttävä yllätys laitteen käyttöönotossa oli, kun päästiin verkkoon. Laite kertoi, että päivitys oli saatavilla, latasi ja asensi päivityksen. Ei tarvittu mitään iTunesia tms. johtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti