tiistai 29. toukokuuta 2012

Ensi kuussa Google esittelee Chromeboxin

Tietokone-lehden jutun mukaan ensi kuussa julkaistaan muutakin kuin uusi koeversio Microsoftin Windows 8:sta. Nimittäin Google esittelee Chromebox-pöytäkoneen, jonka valmistaa Samsung ja joka maksaa noin 260 € (ei varmaankaan noin vähän Suomessa!). Kone on pieni ja muistuttaa ulkonäöltään Apple mac Miniä.

Hyvä juttu! Nyt nähdään, onko ChromeOS:stä, jonka graafinen käyttöliittymä perustuu pelkkään www-selaimeen, yhtään mihinkään. Tai oikeastaan tällä koneella kokeillaan kuluttajamarkkinoita. Viehättääkö ChromeOS? Jos joku haluaa kokeilla jo nyt ChromeOS -käyttöjärjestelmää, kannattaa suunnata osoitteeseen http://chromeos.hexxeh.net/ , josta voi ladata tikulta ajettavan ChromiumOS:n, joka puolestaan perustuu Googlen ChromeOS:n lähdekoodiin... tai ainakin näin olen asian käsittänyt. Olen itse ajanut ChromiumOS:ää usean kerran Acerin minikannettavassani.

Mikäli Apple kertoo jotain uutta kesäkuussa, on jälleen edessä paljon seurattavaa. Mikäpä siinä! Rannalla kun makoilee niin siinä lomassa voi lueskella uutuuksista... mutta miten sitten toimin, kun pitää hakata monta mottia halkoja mökillä? Laitan kännykän lukemaan ääneen uutisia? Tai pidän peräti taukoa uutisten lukemisesta? Ei kai nyt sentään :D!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti