torstai 3. toukokuuta 2012

Web on kuollut! Web 3.0:a ei enää nähdä!

Onhan mobiilimaailma toki kova juttu ja vahvistuu koko ajan yhä kiihtyvällä tahdilla. Vaan että web 2.0:n jälkeen tulee mobiili ja sen jälkeen jotain aivan muuta? Web 3.0 jää tulematta kokonaan. Näin väitää Forbes:ssa julkaistu kirjoitus.

Kun selailin kirjastossa MikroBitti -lehteä, huomasin, että jutut koskivat suureksi osaksi mobiilimaailmaa. Itsekin etsin käytettyä iPad 2:sta tyttärelle. Selvästi suurin osa minunkin huomiostani kiinnittyy tällä hetkellä mobiilipuolelle. Mutta että viiden vuoden päästä Facebook olisi totaalisen passé ja Googlen hakurivi ei voisi vähemmän kiinnostaa? Jutun mukaan kyseiset yritykset (jos nyt oikein ymmärsin) ovat syntyneet jo aikoja sitten ja ovat siten tuomittuja kuolemaan. Facebook ja Google ovat niin web 2.0 :D !

Mikähän jutun kirjoittajan motiivi lopulta on? Haluaako hän julistaa jotain ja on valmistelemassa kirjaa, toimiiko hän puolijohdeteollisuuden myynti-henkilönä ja kauppaa meille kuluttajille osat yhä uudelleen vai vainko kirjaa vilpittömästi huomioitaan? Nimittäin mikäli kannanotot ovat näinkin räiskyviä ja puhuvat mobiilin puolesta näin kovasti niin Suomihan jää aivan jalkoihin! Ollila kertoi juuri, kuinka Nokian tabletti (jossa on ilmeisesti Windows 8 asennettuna) on aikataulussaan. Edellisellä kierroksella Nokian miniläppäri kyllä saatiin markkinoille - viimeisten valmistajien joukossa.

Ai niin, se juttu: http://www.forbes.com/sites/ericjackson/2012/04/30/heres-why-google-and-facebook-might-completely-disappear-in-the-next-5-years/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti