tiistai 13. marraskuuta 2012

20 € tabletti - suunta on oikea

Aikanaan lanseerattiin halpa ja pieni kannettava kehittyviä maita varten. Nyt luin, että Intiassa tulee tarjolle valtion sponsoroima 20 €:n hintainen tabletti. Kuluttajalle hinta tulee olemaan korkeampi eli noin 50 €.

Vaikka kyseinen tabletti saattaa olla laadultaan melko heikko eikä oikein kelpaa suomalaiseen kouraan, suunta on silti oikea. Jo Nexus 7:n 269 €:n hinta Suomessa on houkutteleva. Tuosta voi leikata vielä pois ja tarjota 100-200 €:n hintaista tablettia.

Sinänsä on huomattava, että ihan pian, jo huomenna, Intiasta löytyy miljoonia ja taas miljoonia tabletin käyttäjiä, jotka pääsevät wlan-verkon kautta Internetiin. Ennuste, jonka mukaan 80 % kaikista Internet-käyttäjistä liittyy Internetiin nimenomaan kännykän tai tabletin kanssa, toteutuu. Millaisia sovelluksia me täällä Suomessa saattaisimme osata luoda intialiaisia halpis-tabletin käyttäjiä varten?

Kun aikanaan ostin ensimmäisen oman PC:n 1990-luvun alussa, jouduin maksamaan koneesta todella paljon nykyhintoihin verrattuna. Kannatankin edullisia hintoja, olkoonkin, että lisää roinaa kertyy yhä enemmän maailmaan. Kunnollinen kierrätys ehkäisee onneksi tässäkin asiassa turhan romun syntymistä.

On myös todettava, että edullinen tabletti on tasa-arvoa. Kaikilla pitää olla mahdollisuus käyttää tablettitietokonetta. Halvan tabletin myötä tämä toteutuu. Kunhan vaan kaikki osaisivat käyttää tablettia! Kyseisen edullisen tabletin käyttöjärjestelmänä toimii Android 2.2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti