perjantai 16. marraskuuta 2012

Jollan käyttöjärjestelmä Sailfish julkistetaan Slushissa

Slush = loska, sohjo, hyhmä, hyytö. Suomen kielessä kyseiselle lumen olomuodolle on olemassa paljon sanoja. Slush.fi puolestaan tarkoittaa start-up -yrityksille tilaisuutta kertoa itsestään ja mainostaa ideoitaan ja tuotteitaan. Mitäpä muutakaan Helsingissä voisi tehdä marraskuun 21.-22. kuin istua kuuntelemassa tulevia mahdollisia menestystarinoita. En tosin itse osallistu, koska liput ovat mielestäni sikahintaisia. Jäävät nämä kisat väliin kuten ne MM-lätkämatsit. Ehkä olen liian "kevyttä kamaa" enkä siis sovi kuuntelijaksi. Köyhä olen!

No, yksi tärkeä esiintyjä Slushissa on yritys nimeltä Jolla. Se aikoo esitellä MeeGo:n perustuvan käyttöjärjestelmänsä Sailfishin. Myöhemmin kuluvana vuonna julkaistaan Jollan puhelimia, jotka käyttävät kyseistä käyttöjärjestelmää.

Toivottavasti Jollan Slush-tilaisuudesta saadaan kuvia ellei peräti videokuvaa. Kunnon reportaasi olisi poikaa. Ei siksi, että täällä yksi blogikirjoittaja haluaa tutustua Sailfishiin. Vaan koska muun maailman huomio on nyt naulittava Sailfishiin.

Oma lukunsa on Jollan suhde Nokiaan. Työntekijät ovat lähtöisin Nokiasta ja nyt jatkavat Jollassa siitä, mihin Nokia jäi MeeGo:n kanssa. Lumia 920 -puhelin tulee Suomessa kauppoihin kismittävästi juuri Slushin aikoihin. Voiko Windows Phone 8- ja Sailfish -alustoja verrata jo ensi viikolla? Toivon niin. Edelleen olisi mukava nähdä, kuinka Sailfish toden teolla haastaa Windows Phone 8:n. Voiko vaikkapa tekninen yksityiskohta moniajo olla sellainen? Tuskin. Tarvitaan jotain muutakin.

Mukavaa, että Sailfish maltetaan julkistaa nimenomaan Suomessa. Toivotaan, että jouluun mennessä nähdään  myös fiksunoloisia Jollan puhelimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti