maanantai 19. marraskuuta 2012

Paljonko käytetty Nokia Lumia 920 maksaa ensi keväänä ja syksynä?

On tapana käydä ainakin keväisin autokuumeen puraisemana potkimassa kaupassa renkaita (ja ihmettelemässä hintalappuja samalla). Niin myös älypuhelimia voi etsiä, mutta ei kivijalkakaupasta vaan nettikirpputoreilta. Aivan kuten autokaupassa myös puhelimien merkit, mallit ja kunto on tiedettävä ja osattava määrittää. Pääsenpä siis lempiaiheeseeni eli spekuloimaan. Savolainen sanoisi, että onhan se niinkin, mutta voi olla noinkin.

Mitä siis saattaisi maksaa käytetty Nokia Lumia 920 ensi keväänä tai syksynä? On ensin mietittävä, mitkä tekijät vaikuttavat hinnan määräytymiseen. Niitä ovat:

  • puhelimen kunto
  • onko ostokuittia saatavana?
  • onko puhelin ostettu koti- vai ulkomailta?
  • onko puhelimella ollut useita omistajia?
  • ovatko kaikki pakkauksessa tulleet osat tallella?
  • onko puhelin nk. kytky (sidottu ujteen operaattoriin) vai ei?

Em. kohdat on hyvä huomioida siinä tilanteessa, kun on jo aiemmin päätetty, mikä puhelinmerkki -ja malli hankitaan. Esimerkiksi on hyvä tiedustella usealta myyjältä, mitä käytetty iPhone maksaa ja mikä kunto on.

Vaan on vielä muitakin tekijöitä, joita pitää huomioida. Kun ajatellaan Nokia Lumia 920 -älypuhelinta, tulee mieleen seuraavia seikkoja. Varmaan on vielä paljon muitakin tekijöitä, joita en huomaa tai en juuri nyt muista:

  • milloin tulee seuraava Nokian "lippulaiva" (kuinka haluttava 920 voi siinä tilanteessa olla)?
  • mitä tekevät kilpailijat samanaikaisesti?
  • kuinka Windows Phone -alusta kehittyy seuraavan vuoden aikana?

On vaikea ennustaa, kuinka *haluttava* 920 saattaisi olla ensi vuonna. Tuo haluttavuus on tekijä, joka vaikutta paljon. Mm. iPhone myy koko ajan, koska niin moni jostain syystä haluaa sellaisen.

Nokia N900 oli aikanaan ihan näpsäkkö puhelin. Siinä oli Linux ja sitä käytettiin tikulla ruutua tökkien. Kamera oli oikein hyvä. Kuitenkin hinta laski todella nopeasti puoleen ja sen alle. Siis kertakaikkiaan puolen vuoden päästä myynnin alkamisesta N900:n sai edulliseen hintaan eikä kunnossa ollut moittimista.

Lähestytään blogipostauksen loppua. Mikä saattaisi olla 920:n hinta ensi keväänä? Mietinpä, alanko arvata vai en. Kunnon poliitikko ei lausuisi mitään lukuja (ja ennenkaikkea ei eroaisi!). Ok, jos puhelin nyt maksaa noin 600 €, väitän, että ensi keväänä (Vappuna) sen saa puoleen hintaan. Nimittäin tammikuussa saattaa näkyä jo iPhone 5S, joka vie jälleen kaiken huomion. Ensi syksynä 920 maksaa, sanotaanko, noin 200 € käytettynä. Nooh, Nokia Lumia 900 on edelleen pitänyt arvonsa, mutta kun Windows-puhelimia ostetaan yhä enemmän, myös käytettyjä saadaan myyntiin ja siksi hinta laskee. Nyt on sanottu ja jäädään jännittämään, miten arvaukseni käy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti