lauantai 3. marraskuuta 2012

Tablettien kehitys seisoo?

On alkanut kuulua napinaa, että tablettirintamalla ei tapahdu juuri mitään tai ei ainakaan riittävästi. Tämä näkökulma lienee peräisin arviointisivustoilta, joilla ei ole kirjoitettavaa.

Tulevan joulun varaan on varmasti laskettu paljon ja massojen odotetaan hankkivan tabletteja. Näin varmasti tapahtuukin. Sanoisin, että puoen vuoden päästä voi tulla stop, koska laitteita ei osteta laman takia ja koska uusia ominaisuuksia ei esitellä tableteissa.

Kolme suurinta eli Apple, Google ja Microsoft käytännössä hallitsevat tablettimarkkinaa. Nämä yritykset päättävät, minne suuntaan tabletit menevät. En itse pidä tilanteesta. Näkisin mielelläni Firefox OS:n tms. käyttöjärjestelmän nousun tableteissa. Tämä tuskin tapahtuu.

Kohta, hetken päästä, kysytään, että mitä seuraavaksi. Kuluttajat ottavat tabletin käteensä yhä harvemmin. Suomessa keväisin ja kesäisin on muutakin tekemistä kuin tuijottaa Netflixia tabletista. Suuri taantumuksen hetki on siis tulossa pian. On jälleen Applen (ja toivottavasti myös Googlen ja Microsoftin) vuoro kertoa, mitä me kuluttajat tarvitsemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti