keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kesällä 2013 jälleen uusi Windows - tähän saa tästä lähtien tottua

Ensi kesänä 2013 Microsoft julkaisee Windows Blue -käyttöjärjestelmän. Hinnoittelu tulee olemaan agressiivista.  Windows Blue:ssa käyttöliittymää ja "pellin alla" olevaa käyttöjärjestelmää on hiottu.  Ilmeisesti Windows 8 ei ole myynyt toivotusti. Tähän saa kuulemma tottua ja *vuosittaisia päivityksiä* alkaa nyt tulla!

Mitä tästä pitäisi ajatella? No ihan heti tulee mieleen, että tämäkään Windows-versio ei houkuttele *yrityksiä* päivittämään tietokoneidensa käyttöjärjestelmiä. Microsoft osasi aikanaan koota koti- ja yrityskäyttäjät yhteen Windows 2000:n ja XP:n avulla. Nyt käy niin, että kotikoneiden käyttöjärjestelmät pirstoutuvat. Jollakin on Windows 8 ja toisella Windows Blue. Mielestäni Blue saisi maksaa 10-15 € ja vasta silloin Windows 8 -käyttäjät siirtyvät uuteen käyttöjärjestelmään.

Yritykset siis jatkavat hyvin konservatiivisesti Windows 7 -linjalla aina vuoteen 2020 saakka. Tottakai tuossa vuosien 2017-18 aikana on yritystenkin päätettävä, mitä aikovat tehdä 20-luvulla. Kotikoneet puolestaan ovat "sillisalaattia" ja niistä löytyy Windowsin eri versioita laidasta laitaan.

Kyllä tässä tulee myös mieleen, että Microsoft on kuin Nokia. Taas tulee uusi käyttöjärjestelmä Windows 8i eli Windows Blue. Osaako Microsoft muuta kuin suoltaa uusia käyttöjärjestelmiä? Missä ovat esimerkiksi uuden sukupolven tuottavuustyökalut puhelimia ja tabletteja varten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti