perjantai 9. marraskuuta 2012

Sinclair ZX81 tuli takaisin kotiin

Vajaan 30 vuoden jälkeen Sinclair ZX81 tuli kotiin Nottinghamista Ristiinan kautta Helsinkiin. Mikään harvinaisuus tämä kone ei ole. Niitä on myyty miljoonia. Mutta esimerkiksi Suomessa Huuto.net:ssä on saatavana kaikkea muuta tavaraa, mutta ei juuri tätä tietokonetta.

Muistiahan on 1 Kt, värejä ei ole ja kalvosinnäppäimistöllä kirjoitetaan BASIC-ohjelmat. Tunnelma ja "feel" on siis varsin aito! Sinclairin tekemät tekniset kompromissit tuntuvat nyt konstailemattomilta - ei kompromissejä :D. Jos et pärjää tämän koneen tarjoamassa ympäristössä, mene muualle!

Kun näytin konetta vaimolle, sainkin hyväksyvän vastaanoton ja kehoituksen laittaa kone esille. En odottanut moista. Niin, miksi koneen pitäisikään olla kaapissa? No ainakin siksi, että musta kotelo vaalenee päivänvalossa :D.

ZX81 paljastaa minulle myös ajankulun. 30 vuotta. Sen verran aikaa on vierähtänyt edellisestä tapaamisesta. Mitä olen saanut aikaan? Se ei ole nyt tärkeää. ZX81 tuli takaisin kotiin eikä ikinä lähde enää maailmalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti