keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Mitä tehdä kaikella Facebookin käytöltä säästyneellä ajalla?

Facebookin käyttö kuulemma vähenee koko ajan yhä kiihtyvämpään tahtiin. Palvelu ei enää vedä käyttäjiä puoleensa samalla tavalla kuin aikaisemmin.

Mitä säästyneellä ajalla voisi tehdä? Enemmän töitä? Enemmän kotiruokaa? Enemmän ulkoilua? Minä luulen, että keskustelut siirtyvät Viberin, Skypen ja iMessagen tyylisiin palveluihin, jotka toimivat mobiilisti. Mutta kyllähän Facebook toimii myös kännykässä. Ehkä Facebook tuli liian myöhään puhelimiin ja palvelu ensisijaisesti mielletään tietokoneella www-selaimessa toimivaksi. Aito yhteisöpalvelu kännykässä lanseerataan vain ja ainoastaan mobiilialustalle eikä ollenkaan PC:lle.

Voiko työnantaja nyt huokaista helpotuksesta, kun Facebook on aivan "menneen talven lumia"? Voi ja ei. Kun päästään eroon Facebookista, seuraava palvelu on ovella odottamassa. Mikä se sitten on nimeltään? En tiedä. Mutta mobiilipuolelta se varmasti tulee. Mitä sen jälkeen tapahtuu? Ovatko edes kännyköiden sovellukset enää muodissa vuosikymmenen lopussa. En tiedä sitäkään. Ei tiedä juuri kukaan muukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti