1990-luvulla kotona käytettiin Windows 95- tai 98 -versioita. Yritykset puolestaan suosivat Windows NT:tä. Kun siirryttiin vuosituhannen yli, päästiin kahden käyttöjärjestelmän ansasta. Windows XP oli käytössä joka paikassa.
Nyt tilanne alkaa muistuttaa "ysäriä" eli 1990-lukua. Yritykset pitäytyvät Windows 7:ssa ja saavat laitevalmistajilta tukea uusillekin tietokoneille. Kuluttajat puolestaan ovat pakotettuja siirtymään Windows 8:an. "Kotiversiota" ei voi vaihtaa seiskaan ja vaikka niin tekisikin, mitään tukea ei ole saatavilla laitevalmistajilta.
Toisaalta Windows 9:n saapuessa (kolmen vuoden kuluttua?) osa kuluttajista osaa jo käyttää uutta Windows 8:ssa esiteltyä käyttöliittymää. Sikäli tilanne ei ole aivan samanlainen kuin 1990-luvulla.
Nykyinen työssäkäyvä väestö on taatusti kyllästynyt opettelemaan yhä aina uusia käyttöliittymiä. Puhelimienkin pitää toimia niin, että ylimääräisiä kursseja ei tarvitse käydä. Aika on kortilla. Aivan kaikkien ei tarvitse kärsiä. Applen tietokoneissa käytössä oleva Mac OS tai Mac OS X ovat pysyneet melko samanlaisina aikojen saatossa.
Oikein odotan sitä, että kuluttajat alkavat vaatia Windows 8:n ominaisuuksia työpiakan koneille, joissa on edelleen se Windows 7. Mikä voisi olla se "killer"-ominaisuus? Ehkä kosketusnäyttö ja siis se Windows 8:n uudempi käyttöliittymä? Niin ainakin Microsoft toivoo...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti