lauantai 17. marraskuuta 2012

Android on uusi Windows

Luin verkosta, että erään asiantuntijan mielestä Android, joka on saavuttanut noin 75 %:n markkinaosuuden älypuhelimissa, muistuttaa PC-maailman Windowsia. Kilpailijat, kuten Apple, tulevat kaukana perässä.

Paitsi että Android on tällä hetkellä suorastaan murskaavan ylivoimainen voidaan tarkastella asiaa toisin päin eli kilpailijoiden kannalta. Apple selvinnee eteenpäin omin avuin, mutta Windows Phone 8 -alustan tulevaisuus on iso kysymysmerkki. Lumia-puhelinten esiinmarssi ei vielä riitä vaan vasta myyntiluvut kertovat totuuden. Windows-puhelimet voivat kuulemma saada korkeintaan 10 %:n siivun markkinoista. Se on vähän!

Minusta em. lukemat ovat vain juuri tämän pienen hetken ajan voimassa. Ei voida aivan tarkkaan tietää, minne suuntaan ollaan lähdössä seuraavaksi. No miettikää nyt; kaikissa ekosysteemeissä on toimivat www-selain, navigointi, ohjelmakauppa, kosketusnäyttö jne. Ne tavallisimmat ominaisuudet siis on saatavana puhelimeen kuin puhelimeen. Mitä seuraavaksi? Jos ei tule uusia keksintöjä, jotka edelleen monipuolistavat älypuhelinta, kukaan ei jaksa enää vuoden päästä olla kiinostunut uusista puhelinmalleista.

On jännä nähdä, millainen esimerkiksi Android 5.0 tai 6.0 mahtaa olla. Entä miten kauan Android säilyy puhelinmarkkinoiden Windowsina? Väitän, että Android on vahva niin kauan, kun meillä on mukana pidettävä ruutu, jota tuijotamme. Kun mikropiirit sulautuvat ympäristöön; vaatteisiin ja kaikenlaisiin esineisiin, siirrytään nk. seuraavaan vaiheeseen ja älyuhelimet saavat pikkuhiljaa väistyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti