lauantai 17. marraskuuta 2012

Windows-puhelin ohjaa Windowsia

Jaahas. Piti löytää Windows-puhelimelle ohjelma, jolla voisi ohjata kannettavssa olevaa Windowsia. Valitsin ohjelman nimeltä PC Remote. Hain ensin puhelinsovelluksen (löytyy Storesta), minkä jälkeen siirryin osoitteeseen http://pcremoteserver.com/ , josta latasin ja asensin Windows 8:lle palvelinohjelmiston (varmaan toimii myös Windows 7:ssa).

Sitten aloitin kokeilun. Syötin puhelinsovellukseen PC:n IP-osoitteen. Molempien laitteiden, sekä puhelimen että PC:n pitää olla samassa IP-avaruudessa. Aluksi Windows 8:n palomuuri ei päästänyt puhelinsovellusta kommunikoimaan PC:ssä olevan palvelinohjelmiston kanssa. Vaan kun odottelin hetken aikaa niin kas kummaa, yhteys muodostui. Tuosta en osaa sanoa sen enempää. Miksi se yhtäkkiä alkoi toimia?

Olihan Windows 8:n uutta ja vanhaa työpöytää hauska tiirailla kännykästä. Mutta miksi alunperin halusin yhteyden Windows -puhelimen ja Windowsin välillä? No siksi, että voisin hallita diaesitystä langattomasti. Ja tämähän onnistuu! Nimittäin PC Remoten puhelinsovelluksesta löytyy painike, jonka avulla puhelin muuttuu hiiren korvikkeeksi. Sitten vain napauttelin diasta toiseen ja välillä jopa taaksepäin. Hyvä! Näin voi istua luokkahuoneessa sinne takapenkille (ja siellähän ne opiskelijat usein istuvat ;-)). Diat vaihtuvat heittimellä ja itse voin valita istumapaikan ja jopa vaihtaa sitä. Mikä parasta, PC Remote on ilmainen.

Left, Center ja Right ovat hiiren painikkeet,
joilla ohjataan esim. PowerPoint-esitystä

Windows 8:n graafisen käyttöliittymän saa näkymään
puhelimeen ja painikkeet myös toimivat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti