maanantai 21. huhtikuuta 2014

Älykellomarkkina muotoutuu tulevan kesän aikana - Microsoftille tuskin jää roolia

Suuret merkit saapuvat älykellomarkkinoille tulevan kesän aikana. Apple ja Google ovat tuttuja nimiä älypuhelimissa. Nyt ne haluavat osansa myös älykelloista.

Pebble on merkki, joka on avannut tietä älykellojen maailmaan. Sen käyttämä käyttöjärjestelmä on FreeRTOS, joka on osittain GNU GPL -lisenssin alainen (ei kuitenkaan kokonaan). Pebble on julkaissut SDK:n, jonka avulla kuka tahansa voi kehittää sovelluksia kelloa varten. Voidaan sano, että Pebble on *melkein* älykellojen Linux. Koska lisenssi ei ole aivan vapaa, vertausta Linuxiin ei voi käyttää ihan sataprosenttisesti.

Apple aikoo esitellä oman iWhatchin kesällä tai syksyllä. Joulukauppoihin tähtäävät. Google puolestaan ehti jo esitellä oman älykelloalustansa. Samalla nähtiin muutama kellokin, joita odotetaan kauppoihin kesän ja alkusyksyn aikana.

Microsoftille ei taida jäädä mitään siivua älykelloissa. Vaikka yritys saisikin kellon markkinoille, se olisi aivan liian myöhäistä. Microsoftin kellot myisivät vielä huonommin kuin sen älypuhelimet. Odotan, että Microsoft jatkaa ostoksiaan ja hankkii itselleen suomalaisen Suunnon. Käsittääkseni yhteistyötä on ollut yritysten välillä aiemminkin. Vaikka kauppa toteutuisi, sillä ei olisi merkitystä älykellomarkkinoilla. Sen verran myöhässä Microsoft jälleen on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti