torstai 17. huhtikuuta 2014

Lubuntu 14.04 -version lataaminen ja kirjoittaminen CD-levylle

Lubuntu on Ubuntuun pohjautuva kevyt LXDE-käyttöliittymällä varustettu Linux. Vanhat ja vähän resursseja omaavat tietokoneet tykkäävät Lubuntusta. Minulla on HP Omnibook XE4100, jonka ostin kympillä. Koneessa on asennettuna Windows XP, jonka siis aion vaihtaa Lubuntuun. Näin vanha kone saa uuden elämän pitkäksi aikaa.

Lubuntun imagen voi ladata seuraavasta osoitteesta: http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/14.04/release/lubuntu-14.04-desktop-i386.iso . Torrent-tiedostoa yritin löytää vaan se ei näyttänyt olevan saatavana tätä kirjoitettaessa. Joskus voi olla kätevää ladata image vertaisverkosta. Esimerkiksi tänään uuden Ubuntu-version julkaisupäivänä torrent-tekniikka on hyvä olla olemassa.

Vanhoissa tietokoneissa ei ole mahdollista bootata käyttöjärjestelmää muistitikulta. Onneksi Lubuntun imagen koko jää alle 700 Mt:n. Ei muuta kuin vanha kunnon CD-RW -levy esiin! Windows 7:ssa on sisäänrakennettuna iso-imagen polttoa varten työkalu. Painetaan hiiren oikea painike imagen nimen päällä ja valitaan Burn Disc Image (näin siis englanninkielisessä Windowsissa). Boottimedia valmistuu alta aikayksikön!

Sitten onkin asentamisen aika. Koska kympin maksanut Windows XP-halpiskannettava on auton takakontissa, asennus tapahtuu vaikkapa pitkänä perjantaina eli huomenna.

Windows 7:ssa on sisäänrakennettu
imagen polttotyökalu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti