perjantai 11. huhtikuuta 2014

WIMBoot - uusi tapa asentaa Windows 8.1

WIMBoot on suunnattu sellaisiin Windows 8.1 Update 1 -pohjaisiiin laitteisiin, joissa on vaikkapa vain 16 Gt:n kokoinen SSD-kiintolevy. Ideana on siirtää 3-4 Gt:n kokoinen image SSD-levylle ja näin kiertää perinteinen asennus. Näin peräti 12 Gt tyhjää tilaa jää jäljelle muuta käyttöä varten.

En ihan ensilukemalta hoksannut, miten itse asennus tapahtuu vaan ei sen niin väliä, sillä en ole vaihtamassa Chromebookini käyttöjärjestelmää. Sen verran sain selville, että päivitykset tulisi laittaa ennalta imageen sisään ennen siirtoa SSD-levylle. Entäs kun niitä päivityksiä julkaistaan jatkuvasti? Lisäksi kone voi hidastua jonkin verran, kun käytetään Windowsia imagesta. Kun oikein mietin niin uskon lukeneeni samansuuntaisista asennuksista Linuxin puolella eli Microsoftin käyttämä tekniikka on jo testattu toimivaksi muilla alustoilla :D.

5 kommenttia:

  1. Terve Sakari.
    Olen lukenut blogiasi aktiivisesti, koska pidän sitä mielenkiintoisena. Itseäni kiinnostaa koko ajan enemmän käyttämäsi Chromebook. Itse tarvitsen kuitenkin usein tulostinta ja oikolukua, jotka eivät ymmärtääkseni toimi ko.käyttöjärjestelmässä. Oletko jotenkin ratkaissut ko.ongelman?

    VastaaPoista
  2. Sepä on mukavaa, että seuraat blogiani. On kiva olla hyödyksi ja huviksi.

    Kirjoitan tekstini Google Docsin avulla. Se sisältää oikoluvun, jota en tosin ole käyttänyt, koska siirrän usein tekstin Wordiin aivan kirjoittamisen päätteeksi. Katso ohjeita: https://support.google.com/chrome/answer/95604?hl=fi . En ole varma, osaako tuo työkalu kuinka hyvin suomea josko ollenkaan.

    Tulostinta meillä ei ole toistaiseksi kotona (oli joskus aikanaan), mutta sellainen on tulossa. Aion liittää tulostimen Googlen Cloud Printiin. Silloin voin tulostaa vaikkapa tabletilla (tai Chromebookilla) toiselta puolelta maailmaa. Toki haittapuolena on se, että tulosteet seilaavat ensin Amerikkaan ja takaisin. Löydät lisää tietoa hakusanoilla Google Cloud Print.

    Kun tämä nykyinen Chromebook kyykähtää, hankin toisen käytetyn. Olen tykännyt. Myös tavallinen kannettava, jossa on Chromium OS, kiinnostaa. Etsi nimimerkki Hexxehin ja Arnold The Batin Chromium OS -versiot. Käsittääkseni Hexxeh on takaisin kehitystyössä. Kannattaa etsiä hänet Twitteristä niin saa ajantasaista tietoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksestasi.
      Itselläni on Canonin Pixma MG3150 tulostin, joka ei tue Cloud Printtiä.
      Olen yrittänyt asentaa muutamaan koneeseeni Chrome OS:n, mutta käynnistämisen kanssa on ollut ongelmia ja oma tietämykseni ei ole riittänyt korjaamaan tilannetta. Odottelen tuoteperheen kehittymistä.

      Poista
    2. Mites tuo video?: https://www.youtube.com/watch?v=-I5N2pXE7Uo . Onko videon malli sama kuin sinulla?

      Chromium OS on vähän nirso raudan suhteen. Esim. kaikki wlan-piirit eivät välttämättä ole tuettuja. Chrome OS toimii käsittääkseni vain Chromebookeissa ja niiden imageita ei voi kokeilla tavanomaisessa Windows-kannettavassa. AMD-prosessori on myös hankala juttu.

      Myös boottaus voi olla haastavaa. On kaiken maailman UEFIa nykyään. Onneksi uudet koneet osaavat kaikki bootata muistitikulta. Ainakin pääsee kokeilemaan, mikä kone toimii ja mikä ei.

      Poista
    3. Oma tulostin on mallia http://www.canon.fi/Support/Consumer_Products/products/Fax__Multifunctionals/InkJet/PIXMA_MG_series/PIXMA_MG3150.aspx?type=download&page=1, joka ei tue pilvitulostusta.

      Yllä mainitsemasi ongelmat ovat olleet juuri niitä, jotka ovat tökkineet Chrome OS:n käytön kanssa.

      Poista