maanantai 21. huhtikuuta 2014

Käytätkö langatonta lataamista?

Poimin Helsingin jäähallin kirpputorilta puhelimen langattoman laturin. Oli edullinen. Kokeiltiin myyjän kanssa ja laite joka *jopa toimi* Nokia Lumia 920:n kanssa. Hyvä hyvä.

Qi:n (eli langattoman lataamisen) kanssa ovat tekemisissä suuret nimet kuten Asus, HTC, Huawei, LG Electronics, Motorola Mobility, Nokia, Samsung, BlackBerry ja Sony. Apple saattaa liittyä joukkoon älykellonsa myötä. Jo nyt iPhonelle voi ostaa lisävarusteena qi-kuoria.

Käytin aiemmin Nokian Fat Boy -laturia. Lopetin käytön. Nimittäin Nokia Lumia 920 kuumeni paljon. Lisäksi Nexus 4 -puhelin latautui, mutta lopetti jonkin ajan kuluttua. Kaiken huipuksi yöpöydällä tapahtunut lataaminen toi uniini sellaisia merkillisiä aaltoja ja ääntä. Tasavälein kuulin yön hiljaisuudessa matalataajuista ääntä aalloittain. En ensiksi osannut yhdistää yön tapahtumia lataamiseen. Päätin kuitenkin viedä sähköiset laitteet toiseen huoneeseen ja kas, äänet ja aallot olivat poissa.

Sähköhammasharjoissa on käytetty langatonta lataamista jo iät ja ajat. Siinä mielessä tekniikka on vanhaa ja testattua. Toivottavasti myös Apple lähtee mukaan niin qi varmistaa paikkansa myös tulevaisuuden laitteissa.

Kun puhelimen asetti juuri oikeaan kohtaan, lataaminen alkoiEi kommentteja:

Lähetä kommentti