lauantai 12. huhtikuuta 2014

Pysyvätkö Firefox OS:n laitevaatimukset jatkossakin alhaisena?

Kesällä 2013 hankin matkapuhelimen, jonka käyttöjärjestelmä on Firefox OS. Opettelin päivittämään puhelimen käyttöjärjestelmän nk. "flashaamalla" laitteen muistin. Kirjoitin myös sähköpostia puhelimen valmistajalle Geeksphonelle. Tiedustelin, kuinka kauan puhelimeni (malli nimeltä Peak) tulee saamaan päivityksiä. Sain vastauksen. Tukea luvattiin niin pitkään kuin vain puhelin olisi kykenevä ajamaan Firefox OS -käyttöjärjestelmää. Aika diplomaattisesti sanottu! Mutta toki on oltava kiitollinen, että päivityksiä on tullut välillä Firefox OS 1.1-1.4.

Näin tässä aivan vähän aikaa sitten kiinalaisten julkaisemia kuvia Firefox OS 2.0:sta. Hmm. Siirrytäänkö 1.4:sta suoraan versioon 2.0? Käyttöliittymä on kuulemma samannäköinen ja oloinen kuin nykyinen Applen puhelimien iOS 7. Niinpä tietenkin. Vaan minulle on melkein sama, miltä ruutu näyttää. Saa olla 3D tai olla olematta. Tärkeämpää on tietää, voiko Firefox OS 2.0 toimia edelleen Geeksphonen Peak-puhelimessa.

En voi tehdä muuta kuin odottaa niin saan aikanaan tietää vastauksen. Mikäli hyvinkin vaatimaton puhelin pystyy ajamaan uusinta Firefox OS -käyttöjärjestelmää, suuret premium-merkit (Apple, Samsung, Micrrosoft-Nokia) saavat kovan kilpailijan. Ajatelkaa, aiemmin talvella esiteltiin noin 25 euron hintaista Firefox OS-pohjaista puhelinta Barcelonan messuilla. Kun vielä käyttöliittymä on siistin näköinen ja (toivottavasti!) puhelimet toimivat nopeasti, kauppakin alkaa käydä. Tuo viimeisin on se, joka nostaa karvani pystyyn. Firefox OS on lopulta vain Linux-pohjainen graafisella käyttöliittymällä varustettu mobiilikäyttöjärjestelmä. Loputtomasti sekään ei voi antaa tasoitusta vanhoille ensimmäisen sukupolven Firefox OS -puhelimille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti