keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Nyt kuka tahansa voi kokeilla Applen OS X:n beta-versioita

Apple päästää tästä eteenpäin kenet tahansa testaamaan käyttöjärjestelmänsä OS X:n beta-versioita. Siirryin ensin osoitteeseen https://appleseed.apple.com/sp/betaprogram . Seuraavaksi kirjauduin sisään omalla Apple ID:lläni, jonka olen luonut iPad Minin käyttöä varten. Hyväksyin beta-ohjelman ehdot. Lopulta pääsin www-sivulle, josta on mahdollista ladata Beta Access Utility -sovellus, jonka avulla varsinaiset beta-versiot pääsee lataamaan.

Kokeilenko OS X:n beta-versioita? Kyllähän sellainen kiinnostaisi, mutta kun minulla ei satu olemaan riittävän uutta Mac-tietokonetta, jossa olisi OS X 10.9 eli Maverics asennettuna. Kotona meillä mennään vähän vaihtelevasti. Juuri nyt käytössä ovat OS X 10.4 ja 10.6.

Applen varmaan haluaa, että tulevasta OS X 10.10 -versiosta (lempinimi Napa Valley) puhutaan mahdollisimman paljon etukäteen. Hyvin moni Mac-käyttäjä on siirtynyt OS X 10.9 -versioon. Apple haluaa tällaisen trendin jatkuvan. Microsoft Windows 9 puolestaan julkaistaan vuonna 2015 ja saattaa olla ilmainen kuten Applen OS X 10.9. Apple ei halua menettää yhtään asiakasta Microsoftille.

Näyttää siltä, että Apple haluaa pieksää Microsoftin, jonka Windows 8.x -käyttöjärjestelmä ei ole ollenkaan suosittu. Beta-versioiden avulla viedään huomio Applen tuotteisiin pois Microsoftin leiristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti